Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΕ ΜΠΕΤΟΝ

Αν πέσει Μπετόν Εξομάλυνσης σε παλαιό μπετόν φροντίζουμε να υπάρξει πολύ καλή προσφυτική ικανότητα ( ασταρώνουμε αφού έχουμε καθαρίσει καλά ) την παλαιά επιφάνεια. Έτσι αποφεύγονται ‘κουφώματα΄ στο υπόστρωμα τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν ρωγμές στο νέο υπόστρωμα, αυξάνουμε την ηχομονωτική ικανότητα και μειώνουμε τις ανεξάρτητες συστολοδιαστολές του παλιού υπόβαθρου.

Κόβουμε σίδερα , ξύλα , φουρκέτες που προεξέχουν σε βάθος 3 cm,ασταρώνουμε και καλύπτουμε με τσιμέντο πριν την τελική ρίψη του μπετόν εξομάλυνσης

Όταν διέρχονται σωλήνες θέρμανσης ή υδραυλικών από τα δάπεδα, τις προστατεύουμε με ειδικό υλικό (πχ πισσόχαρτο) και τις σταθεροποιούμε με τσέρκι και με μπετόν. Στη συνέχεια επιστρώνουμε όλη την επιφάνεια με μπετόν.

Σε περιπτώσεις που χρησιμοποιούμε μπετόν εξομάλυνσης για να καλύψουμε υψομετρικές διαφορές με παλαιό δάπεδο σε όλα τα σημεία επαφής νέου με καινούργιο μπετόν, φροντίζουμε οι επιφάνειες επαφής να είναι καθαρές και ασταρωμένες. Τα σημεία επαφής μπορούν να λειτουργήσουν και ως μεμβράνη αρμού, εφόσον είναι ευθείες.

Δεν χρησιμοποιούμε μπετόν εξομάλυνσης σε δάπεδα από ξύλινο ψευδοπάτωμα και δάπεδα που φέρουν ξυλοκατασκευές που πρόκειται να καλυφθούν. Εκεί δημιουργούμε ψευδοπάτωμα με ηχομονωτικά υλικά, πλάκες σκληρού αφρού ή κόντρα πλακέ θαλάσσης.

Σε δάπεδα με θερμομόνωση πρέπει να χωρίζεται το μπετόν εξομάλυνσης με αρμούς διαστολής σε πεδία μικρότερα των 40 m2 . Η σχέση των πλευρών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1:2.

Στο μπετόν εξομάλυνσης χρησιμοποιούμε πλαστικοποιητή ώστε να αυξήσουμε τις αντοχές του μπετόν και να μειώσουμε την απορροφητικότητα του υποστρώματος.

Σε βεράντες, εξωτερικούς χώρους με υγρασία κτλ ασταρώνουμε την γωνία επαφής και κατόπιν χρησιμοποιούμε ελαστομερή προϊόντα (πχ σιλικόνες) ή υδατοαπωθητικά – στεγανοποιητικά υλικά.

Σε σημεία που το μπετόν εξομάλυνσης παρουσιάζει κλίσεις με βάθος (γούρνες) ασταρώνουμε το παλαιό μπετόν και εξομαλύνουμε με ένα φιλμ κόλλας πλακιδίων και συγκολλούμε με την ίδια κόλλα την επόμενη ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου